بارداری و یوگا

تصویر کانال تلگرام بهترین مربی خصوصی یوگا در تهران
تصویر اینستاگرام مربی یوگا مینا صادقلو
تصویر کانال آپارات بهترین مربی خصوصی یوگا مینا صادقلو
تصویر کانال یوتیوب بهترین مربی خصوصی یوگا مینا صادقلو

یوگا هنگام بارداری

مقدمه:

تصویر مربی خصوصی یوگا و بارداری

بارداری، به ویژه برای اولین بار، آغاز دوره ای جدیدی در زندگی است. این رویداد مهم و جذاب تغییرات متعددی را در جنبه های جسمانی، عاطفی، روابط بین فردی، شغل، و روش زندگی مادر به وجود میاورد که ممکن است مشکلات و دشواریهایی را به همراه داشته باشد. یکی از مشکلاتی که خصوصا امروزه ذهن زنان باردار را به خود مشغول میکند، نگرانی راجع به اندام و از دست دادن زیبایی جسمانی و درد زایمان است. حال آن که بیشتر این نگرانی ها با شناخت صحیح بارداری، برنامه ریزی مناسب، کسب مهارت های لازم جهت بارداری و زایمان آسان قابل پیشگیری است. اگر مادر نقش فعال تری در حاملگی و زایمان خود داشته و آگاهی و مهارت های لازم برای این دوران را کسب کرده باشد، میتواند این دوران را به راحتی سپری کند و پس از زایمان به سادگی و به سرعت شرایط جسمانی، روانی و اجتماعی قبل از بارداری را به دست آورد. با پذیرش و سازگاری با تغييرات دوران بارداری، اعتماد به تواناییهای خود، و انجام تمرینات میتوان این دوران را به زیباترین تحول زندگی مبدل کرد. تمرینات یوگا بانوان را در مرحله بارداری و زایمان یاری میدهد و آنها را از هر لحاظ توانمند میسازد تکنیک های یوگا به تقویت عضلات بدن و انعطاف اندام ها کمک میکند و شرایط را برای زایمان طبیعی و بدون درد فراهم میسازد. علاوه بر این، موجب کاهش تنشهای عضلانی، رفع خستگیهای جسمانی و افزایش شادابی، آرامش، و انرژی میشود. یوگا با تغییرات مثبتی که در احساسات و نگرش زن باردار به وجود میاورد، موجب کاهش اضطراب، ناامیدی، و افسردگی های دوران بارداری میشود و سلامت عاطفی مادر و جنین را تضمین میکند.

آمادگی برای تغيير

تصویر دوران بارداری و تاثیر یوگا

رهنمودهایی برای انجام تمرینات در دوران بارداری:

تصویر یوگا بارداری در دوران حاملگی و زایمان

مزایا یوگا در بارداری :

تصویر یوگا بارداری در دوران حاملگی و پس از زایمان

یوگا ورزشی مفید در دوران بارداری محسوب میشود. تمرینات یوگا باعث افزایش قدرت و استقامت ماهیچه های بدن میشود. همچنین این ورزش در افزایش انعطاف پذیری بدن شما مؤثر است.

از دیگر مزایا یوگا میتوان موارد زیر را نام برد:

تصویر یوگا هنگام بارداری و حاملگی

سلامت جسمی یکی از مزیا ورزش یوگا میباشد. کلاس های یوگا در دوران بارداری فرصتی عالی برای ملاقات با دیگر مادران باردار و تبادل اطلاعات است. این کار باعث میشود حس بهتر و انگیزۀ بیشتری دربارۀ ادامه دادن ورزش داشته باشید. ورزش در بارداری ، زایمان کوتاه تر و مداخلات پزشکی کمتری به دنبال دارد.اغلب زنانی که در دوران بارداری بیشتر به استراحت پرداخته اند ، زایمان سخت و طولانی دارند.
یوگا یک تمرین ساده نیست یک روش زندگیست. تمرین مرتب یوگا تو را به سفری میبرد میان ذهن و روح و جسم و حاصل این سفر دوباره رسیدن به یک چیز است.

یوگا پس از بارداری و زایمان

مقدمه :

ورزش های کگل ورزش هایی برای تقویت عضلات حمایت كننده مجرای ادراری، مثانه و کمک به درمان فیبروم رحمی و راست روده (ركتوم) هستند. مبدع این ورزش ها آرنولد کگل متخصص زنان است كه در سال 1948 میلادی این ورزش ها را برای كمك به درمان بی اختیاری ادرار پس از زایمان ابداع كرد.

چرا ورزش های کگل اینقدر مهم و موثر هستند؟

این ورزش ها به بهبود بسیاری از مشكلات پس از زایمان كمك میكنند. تحقیقات نشان داده است كه زنانی كه در طول حاملگی بطور مرتب این ورزش ها را انجام میدهند بهتر میتوانند پس از زایمان بی اختیاری را كنترل كنند. حتی در صورتیكه این ورزش ها در زمان حاملگی انجام نشوند ولی به فاصله ی كوتاهی پس از زایمان شروع شوند، باز هم میتوانند در كاهش بی اختیاری كمك كننده باشند. همچنین بكارگیری همیشگی این روش میتواند در كاهش بی اختیاری در سنین بالا نیز كمك كند. ورزش های کگل همچنین سبب افزایش جریان خون ناحیه راست روده و در نتیجه كاهش احتمال ایجاد هموروئید شده و به ترمیم پرینه (محل بین سوراخ مهبل و مقعد) بعد از اپیزیوتومی (برشی كه در برخی از زایمانهای طبیعی روی ناحیه پرینه داده میشود) یا پارگی كمك میكند. این ورزش ها همچنین به جمع شدن مجدد بافت مهبل كه پس از زایمان طبیعی اندكی شل میشود كمك كرده و به این شكل بر زندگی جنسی زوج ها نیز مؤثرند.

چگونگی انجام ورزش های کگل :

برای انجام این ورزش باید عضلات دور مهبل و مقعد را سفت كنید (درست مثل زمانی كه میخواهید جلوی جریان ادرار را بگیرید) و 8 تا 10 ثانیه نگه دارید و سپس آزاد كنید. البته این كار را هنگام ادرار كردن انجام ندهید بلكه اگر فقط میخواهید درستی انجام آن را كنترل كنید برای یك لحظه موقع ادرار كردن امتحان كنید. یك راه دیگر برای اطمینان از اینكه عضلاتی را كه منقبض میكند همان هایی هستند كه باید باشند این است كه انگشت را در درون مهبل قرار داده و عضلات را منقبض كنید. اگر روی انگشتتان احساس فشار كردید معلوم است كه ورزش را بصورت صحیح انجام میدهید. شكم و عضلات نشیمن نباید هنگام انجام ورزش های کگل حركت كنند.

چند وقت یك بار باید ورزش های کگل را انجام داد؟

با چند انقباض در هر بار شروع كنید. با قوی تر شدن عضلات تعداد انقباضات در روز و زمان نگه داشتن انقباض را افزایش دهید. در هر بار انجام ورزش 10 انقباض انجام دهید و آرام آرام این مقدار را به حداكثر 3 تا 4 بار ورزش (كه هر كدام شامل 10 انقباض است) به تعداد 3 بار در روز برسانید. سعی كنید ورزش های کگل را به برنامه همیشگی و روتین خود تبدیل كنید. این كار را میتوانید هنگام بیدار شدن از خواب، تماشای تلویزیون، یا قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید. در مجموع، زمان انجام این ورزش ها مهم نیست بلكه مهم این است كه بطور مرتب انجام شوند.

تذکر بسیار مهم : تمرینات کگل حتما با مثانه ی خالی انجام شود.

توصیه های من برای انتخاب سبک و شروع یوگا